Samsung bude dodávať čipy a OLED displeje pre nové iPhony.

Smartfóny Samsung Galaxy S8 sa predávajú výborne, avšak Samsung očakáva rekordné zisky najmä kvôli spolupráci so spoločnosťou Apple. Bude totiž dodávať čipy a OLED displeje pre nové iPhony. Dostupné informácie hovoria o tom, že Samsung počas najbližších dvoch rokov vyrobí 70 až 93 miliónov OLED displejov pre Apple a aj kvôli tejto zákazke plánuje postaviť najväčšiu továreň OLED displejov na svete. Dáva to zmysel, dopyt zo strany Applu by mal byť budúci rok ešte väčší.

Práve kvôli dodávkam displejov pre iPhone 8 očakáva Samsung zárobky v druhom kvartáli tohto roka na úrovni 12 miliárd dolárov. Ide o 72% nárast výnosov v porovnaní s minulým rokom. Samsung bude okrem displejov vyrábať aj čipy pre obrazovky iPhonov a najnovšie sa spomína, že Apple má záujem aj o 3D NAND čipy od Samsungu. Tie sa využívajú v úložiskách. Reuters predpovedá, že zisky Samsungu budú vďaka tejto spolupráci rekordné aj v treťom kvartáli tohto roka.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Samsung začína dodávať NAND z novej fabriky v Pyeongtaek

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu